День вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС

День вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС./Files/images/6_klas/FB_IMG_1639604387011.jpg

14 грудня в Україні традиційно проводиться День вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС.

Ця пам'ятна дата була затверджена указом президента України 10 листопада 2006 року.

Саме 14 грудня було офіційно повідомлено про завершення будівництва саркофага над зруйнованим у результаті вибуху четвертим енергоблоком ЧАЕС. Цей день пам'яті давно став скорботним нагадуванням всьому людству про важку перемогу над вогнем, яких охопив реактор атомної.

Ця біда торкнулася сотень тисяч українців - ліквідаторів, переселенців, дітей та дорослих. Завдяки мужності ліквідаторів, ми сьогодні можемо з жахом згадувати про ті події. Без самовідданого героїзму тих мужніх людей, наслідки могли б бути набагато гірші.

В 6 класі під час інформаційної години «14 грудня – День ліквідатора» учні отримали роз’яснення про те, хто такі ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС. Хвилиною мовчання діти вшанували пам'ять загиблих під час ліквідації аварії пожежних.

На годині спілкування «Ліквідаторам ЧАЕС щира подяка і шана!» класний керівник Осиф Л.О. розповіла учням про події тієї квітневої ночі 1986 року, діти переглянули мультимедійну презентацію «Фотоальбом. Чорнобиль: події і наслідки».

Низько вклоняємось всім ліквідаторам аварії на ЧАЕС, які не шкодуючи свого здоров’я і життя, працювали в 30-кілометровій зоні радіаційного лиха, аби якомога швидше ліквідувати наслідки Чорнобильської трагедії.

Дорогі учасники ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС! Прийміть сердечну вдячність за ваш самовідданий подвиг і патріотизм. Щиро бажаємо усім вам мирного неба, доброго здоров’я, оптимізму й благополуччя.

/Files/images/6_klas/FB_IMG_1639604389762.jpg/Files/images/6_klas/FB_IMG_1639604392699.jpg/Files/images/6_klas/FB_IMG_1639604395010.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 34

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.